Jagttegnsundervisning

 

 



Der er jagttegnsundervisning ad 2 hold til februar 2015
Kurset er af 6 dages varighed og forløber som aftensundervisning over 1,5 måned. Begrænsede pladser betyder først til mølle.

Vi underviser naturligvis efter den nye jagtprøve/reform 2014.
(http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/jagt/jagttegn/proever/jagtproeve/)

 

Hvis du er interesseret i jagttegnskursus, skriv til jagttegn@jagtkvl.dk!

 

Nedenfor kan du læse om os og kurset.


 

Jagtforeningen ved KVL har ifølge § 4 i foreningens vedtægter til formål at udbrede kendskabet til jagt blandt studerende på Frederiksberg Campus (Før 2012 kendt som: Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer (før 2007 kendt som: Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, KVL).

 

Dette gør vi bl.a. gennem jagttegnsundervisning.

 

Pladserne på jagttegnsholdene udbydes, af hensyn til foreningens formålsparagraf, primært til studerende, som tilhører uddannelser, som var udbudt på KU-LIFE før 2012/ på KVL før 2007, nu Frederiksberg Campus.

 

I tilfælde af vi ikke kan fylde holdene med studerende fra Frederiksberg Campus, vil overskydende pladser blive tilbudt til andre.

 

Priserne er i år kun kr. 1000 for studerende med indskrivningsbekræftigelse til en uddannelse, som hørte til KVL/KU-LIFE ved fusionen i 2012, og kr. 2500 for alle andre. For at se, hvilke uddannelser dette gælder se nederst på siden.


Derudover skal du påregne ca. kr. 250 til skydebanen og kr. 430 til lærebogen ”Vildt & Jagt i Danmark”, som kun sælges hos Hornslet Bogtrykkeri, som findes på adressen www.jagt-vildt.dk. Alternativt kan du bruge bogen "Jagttegn" fra Danmarks Jægerforbund. Bemærk at man til "Jagttegn" både skal købe teoribogen og bogen med lovstof, mens det hele er samlet i "Vildt og Jagt i Danmark". 

 

For at gå på jagt i Danmark skal man have jagttegn. Det får man ved at bestå jagtprøven, som arrangeres af Skov & Naturstyrelsen. For at kunne få jagttegn skal man opfylde følgende krav:

1) Være fyldt 16 år.
2) Have bopæl (folkeregisteradresse) i Danmark.
3) Godkendes af justitsministeren.
4) Have bestået det lovpligtige våbenkursus, som er en del af jagttegnsundervisningen.

Afstandsbedømmelse er en vigtigt disciplin at mestre for at bestå jagtprøven - noget de fleste bør afsætte god tid til at lære.


Jagtprøverne afholdes over hele landet, og der er to årlige prøveperioder; forår og efterår. Det koster 215 kr. i prøvegebyr til staten at gå til jagtprøve, og en jagtprøve består af både en teoretisk og en praktisk prøve.

 

Den teoretiske prøve aflægges først, og her skal du svare rigtigt på min. 36 af 40 spørgsmål indenfor forskellige relevante emner. Består du teorien fortsætter du til den praktiske prøve, og her skal du vise at du kan håndtere et jagtgevær sikkerhedsmæssigt korrekt, samt at du kan vurdere om skudafstanden er forsvarlig til min. 5 af 6 silhoutfigurer af forskellige vildtarter. 

 

Efter du har bestået jagtprøven og har fået dit jagttegn vil du kunne erhverve glatløbet haglgevær, men du må dog ikke gå på jagt førend du har bestået en haglskydeprøve hos Naturstyrelsen, hvor du viser, at du kan ramme 6/18 lerduer. 

Jagtforeningen ved KVL har en lang tradition for at arrangere jagttegnsundervisning. Underviserne er studerende med solid jagterfaring, og de er naturligvis uddannet jagttegnskursuslærer og flugtskydningsinstruktør, hvilket sikrer at du lærer en effektiv skydestil fra starten af.

Du bliver ikke en super-skytte i løbet af undervisningen, men lærer den grundlæggende skydeteknik der er nødvendig for at bestå prøven.


Jagttegnsundervisningen er baseret på, at du som kursist selv tager ansvar for egen læring, og vores kurser er typisk kortere end mange andre jagttegnskurser, fordi vi ikke bruger megen undervisningstid på repetition. Det forventer vi at du selv klarer derhjemme.

 

Til gengæld prioterer vi en grundig gennemgang af alt den teori, som du skal kende for at kunne bestå jagtprøven.

 

Vi lægger meget vægt på, at du som kursist skal udvikle en ansvarlig, og etisk holdning til jagt, samt en forståelse for at jagt, samt en forståelse for at jagt er en naturlig del af praktisk naturforvaltning. Derfor behandler vi også emner, som du måske ikke lige kan finde i din jagttegnsbog.

 

Erfaringsmæssigt er det dog ofte den praktiske del af prøven som volder vores elever problemer, og derfor træner vi afstandsbedømmelse og praktisk våbenhåndtering individuelt med alle elever, således at du hurtig bliver fortrolig med sikker våbenhåndtering.

 

Skydebanedagene ligger på hverdage og det er obligatorisk at deltage i disse. Hver elev skal påregne ca. en time på skydebanen pr. gang. Den teoretiske del af undervisningen foregår i auditorium (A2-70.03), Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg C, og den praktiske del foregår på KFK (Københavns Flugtskytte Klub), Selinevej 9, 2300 København S.

 

Tid til en hyggesnak om dagens resultat med lerduerne og ikke mindst afstandsbedømmelsen.

 

 

 ***************************************

 

(K= kandidat, B=bachelor)

  • Agriculture K
  • Agricultural Development K
  • Animal Science K
  • Biologi-bioteknologi B/K (Almindelig Biologi gælder ikke for Biologi-Bioteknologi)
  • Enviromental Chemistry and Health K
  • Enviromental and Natural Ressource Economics K
  • Forest og Nature Management K
  • Fødevarevidenskab B/K
  • Gastronomy and Health K
  • Have- og parkingeniør B
  • Human Nutrition K
  • Husdyrvidenskab B
  • Jordbrugsøkonomi B/K
  • Klinisk Ernæring K
  • Landskabsforvaltning K
  • Landskabsarkitektur og bydesign B/K
  • Naturressourcer (planter, miljø, naturforvaltning mv.) B
  • Naturressourcer (naturforvaltning og miljøøkonomi mv.)
  • Parasitology K
  • Skov- og landskabsingeniør B
  • Veterinærmedicin (dyrlæge) B/K

 

JagtKVL.dk © 2014

Siden er opdateret d. 13. december 2014